Home/nieuws
Team aan-/afmelden
Lid aan- en afmelden
Onze sponsors
Het bestuur
Wedstrijdprogramma
Onze teams
Info tav wedstrijden
Wil KoningSponsordag
2017
2015
2014
2011
2009
Foto's 2006 & 2008
Jeugdtoernooi
Privacy Policy
Interessante links
Geschiedenis
Fotoalbum
Contact

 Ieder jaar gaat het bestuur met de sponsors een dag op stap om ze te bedanken voor hun steun, een leuke gezellige dag te hebben met elkaar én ervaringen uit te wisselen.

Wil Koning Sponsordag 2017 weer een succes

Op donderdag 14 september stond onze jaarlijkse sponsordag op de agenda. Het werd de organisatie, dit jaar bestaande uit Ton, Ton en Gerard, niet makkelijk gemaakt. Door de slechte weersvoorspellingen werd er voor het eerst sinds het ontstaan van de Will Koning dag op het laatste moment gekozen voor een alternatief programma.

Rond de klok van 11 uur werd iedereen verwacht in ’t Trefpunt. Hier werden we door Rina verwelkomt met koffie, thee en heerlijke zelfgebakken appeltaart. Na een uurtje bijgepraat te hebben vertrokken we met een groep van 20 mannen naar Hobrede.

In Hobrede werden we ontvangen door de Fam. Wennekers op hun biologische boerderij. Daar stond een uitgebreide lunch op ons te wachten. Tijdens de lunch vertelde de eigenaar van het boerenbedrijf over het ontstaan van de zeevang en het werk wat hij verzet op zijn boerderij.

Na de lunch stond de volgende activeit al op ons te wachten. In de schuur was een Boerenzeskamp voor ons klaar gezet. De groep werd in ploegen van 4 verdeelt, en door spellen te spelen zoals Koemelken, hooivorkdarten, steenwerpen, klompbowlen, spijkerslaan en hoefijzergooien werden punten verdient. Het team van Peter Koning won overtuigend de zeskamp.

Aan het einde van de middag keerden we terug naar ‘t Trefpunt om gezellig een uurtje te borrelen.

Om 18:00 uur werden we verwacht bij Eetcafe 70 voor een 3 gangen diner. Vanaf dit moment mochten ook de vrouwen zich bij de groep voegen. Na dat iedereen de buik weer vol had werd de dag voortgezet in Cafe ’t Bontje, boven Eetcafe 70. Hier werd door Bram Laan een popquiz georganiseerd. De groep werd weer in ploegen verdeeld en doormiddel van korte geluidsfragmenten moest de zanger/zangeres/band en titel geraden worden. Ook lagen er blaadjes op tafel met wel 60 verschillende afbeeldingen van bands, zangers of zangeressen. Het was een spannende strijd tussen het team van Barry en Marcel. Met een minimaal verschil van 5 Punten wisten Barry, Sander, Erwin en Ton toch de overwinning te pakken.

Iedereen bedankt voor de gezellige dag, en tot volgende jaar!

 

Wil Koning Sponsordag 2014 zeer geslaagd

Donderdag 18 september heeft de jaarlijkse Wil Koning Sponsordag plaatsgevonden. Organisator Gerard Groot verwelkomde de sponsors en de bestuursleden om half 8 bij sponsor Gerke in café 't Trefpunt. Hier werd de dag gestart met een kop koffie en voor de liefhebbers werd er zelfs al wat sterkers geschonken. Gerard maakte tevens het programma voor de dag bekend, waarbij duidelijk werd dat de reis dit jaar naar Texel zou gaan. Op Texel zijn weer de nodige activiteiten ondernomen. Zo werd er geleerd hoe het strandjutten in zijn werk gaat. Ook werd tot het grote genoegen van velen de Texelse bierbrouwerij aangedaan. In deze brouwerij worden de landelijk beroemde Texelse speciaalbieren gebrouwen. Geheel tegen ons klimaat in voltrok deze dag zich onder de stralende zon, met een temperatuur van zo'n 24 graden. Dit mooie weer maakte het goed mogelijk om de dag af te sluiten bij sponsor Barry, op het terras van Eetcafé 70. Hier voegden zich nog enkele sponsors en bestuursleden bij het gezelschap; zij konden er overdag helaas niet bij zijn. De groep van inmiddels zo'n 30 man deed zich tegoed aan een heerlijke barbeque en natuurlijk een versgetapt biertje. Scheidend voorzitter Harold Bakker greep de mogelijkheid aan om het een en ander rond de club toe te lichten aan de sponsors. Uiteraard werd daarbij de dank uitgesproken naar alle sponsoren, maar in het bijzonder naar Clemence van Multimate en Peter Koning. Multimate is jarenlang (hoofd)sponsor geweest en heeft besloten daar mee te stoppen. Peter Koning heeft zijn bedrijf Bakker Koning onlangs overgedragen aan Leander Koning en Gerard Borst. Buiten het feit dat Bakker Koning al decenia lang hoofdsponsor is, heeft Peter persoonlijk ook zeer veel betekend voor ZVV Avenhorn. Peter werd door Harold dan ook benoemd tot lid van verdienste!   

  

Sponsordag seizoen 2011-2012 wordt gehouden op

donderdag 22 september 2011

 

Wil Koning Sponsordag - 20 september 2008

Op 20 september gingen wij met 14 man op stap voor de jaarlijkse sponsordag met het bestuur, helaas dit jaar meer afberichten dan anders maar dat mocht de pret niet drukken.

's ochtend vroeg om 6.45 uur verzamelen om zo via Harlingen op gevangen te worden door Jan van Vlieland op jawel, Vlieland. Gerard had een mooie dag in het vooruitzicht gesteld en de weersomstandigheden werkte daar ook goed aan mee.

Op de fiets het eiland rond en rond 12 uur de lunch midden op het eiland. Na de lunch in de Puch terreinwagens voor een wilde rit via het strand naar de grote zandvlakte van Vlieland. Na lekker te hebben uitgewaaid en de stoere verhalen te hebben aangehoord weer op de fiets richting de vuurtoren. Het venijn zat in de staart want de weg naar de vuurtoren was stijl! Iedereen moest even op adem komen alvorens de vuurtoren werd beklommen en het prachtige uitzicht over Vlieland, de waddenzee en de Noordzee.

Zoals het hoort werd de dag op Vlieland afgesloten op het terras waar het duo  Drijfzand lekker aan het tokkelen was waardoor het heerlijk toefen was. Om 16.45 uur de boot terug om via Harlingen weer terug te komen bij 't Trefpunt waar nog een laatste borrel en wat te eten werd genuttigd en iedereen voldaan en vooral rozig naar huis ging voor een goede nachtrust.

Gerard, wederom bedankt voor deze prachtige dag!

Sponsordag 2007 - 20 september 2007

De dag werd afgelast vanwege het ovverlijden van sponsor Jan Bouma.

Sponsordag 2005 - 24 september 2005

De jaarlijkse sponsordag is dit jaar gehouden op 24 september j.l. en zoals gewoonlijk waren de weergoden ons zeer gezind.

Al waren er wat afberichten (of ook helemaal niet) het vaarfeest gaat gewoon door, dit jaar werden we gedwongen om te gaan varen in onze eigen provincie wateren, voor deze dag was er een nieuwe schipper nl. Wietse v/d Ploeg met zijn motorschip genaamd Ja Ja, dit bleek een goud duo te zijn, schipper en boot deden het uitstekend.

Het ochtend gebed was om 9.00 uur in café’ t Trefpunt waar wij onder het genot van een bakkie koffie te horen kregen waar wij naar toe zouden varen vandaag. Ook voor de avond was het e.e.a. geregeld bij Peter & Wil, daar over later in dit verhaal.

Om ca 9.45 uur werden de trossen los gegooid, daarvoor was Lia (de schippersvrouw) nog enig schrob en poetswerk aan het doen, want het Ms. Ja Ja met zo’n gezelschap aan boord moet er spik & span uit zien, vond zei. De vaartocht ging via De Rijp & Spijkerboor richting de Zaanse Schans, met het mooie weer, een praatje een hapje en een slokje, ging de reis zeer voorspoedig en voeren wij om ca. 12.30 de Zaan op, het was gewoon een pracht.

Na al dit moois te hebben gezien werd er werd gezocht naar een aanlegplaats, helaas, met onze tweede schipper Peter aan het roer werd de vaartocht vervolgd naar de “Woude” voor een ieder die een boot heeft wel bekend, daar werd een aanleg plaats gevonden, he he eindelijk even de benen strekken.

Maar ja het seizoen is bijna ten einde, dus heel voorzichtig werd er aan een deurkruk van een kroeg gevoeld, jawel vast dus, niet getreurd de volgende, ook vast, maar wel de WC, die was open dus deze werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Na enig beraad werd er besloten om maar via Spijkerboor, want via de route Oosterleek, ( de bruggen te laag), de reis voor te zetten naar Ursem waar wij in bar Loui herenigd werden met onze dames.

De tafels werden gedekt en wij werden getrakteerd met een uitstekende gourmet met alles erop en eraan en ja ………het was gewoon geweldig, voor de mensen die niet aanwezig waren jullie hebben echt wat gemist! Na al deze lekkernijen werden wij gevraagd om nog een bezoek te brengen aan de bar Loui, nou dat was niet tegen doven mans oren gezegd, waar een optreden zou komen van een van de Johny’s.

Kortom er werd een gezellig feestje gebouwd wat ook op zijn hoogtepunt werd beëindigd.

Sponsordag 2004 - 24 september 2004 

 

Zaterdag 24 september werd de jaarlijkse sponsordag gehouden, dit jaar werden ook alle vrijwilligers hiervoor uitgenodigd. ’s Ochtends om 9.00 uur startte de dag met koffie en gebak bij ’t Trefpunt waar om 10.30 uur de bus kwam voorrijden. Een oude engelse dubbeldekker bracht ons naar Kwadijk waar in Fort Beneden Beemster een rondleiding en wijnproeverij werd verzorg door wijnhandel Bart. 

Na allemaal van de wijn geproefd te hebben werd het lunchpakket genuttigd in de bus op weg naar Spijkerboor waar een zeer korte stop werd gemaakt.  Vanuit Spijkerboor ging de rit naar Midden Beemster, tijdens de rit werden de weetjes van de Beemster door onze gastheer verteld. Aangekomen in de Midden Beemster stonden de paaltjes en dobbelstenen al klaar. Op vier banen werd er flink met stenen gegooid waarbij gelukkig geen gewonden zijn gevallen.  

De grote winnaar van het steenwerpen was Gerke (café ’t Trefpunt) op de voet gevolgd door Alan (bestuur) en het brons voor Ton (Calculatie bureau). Na de uitreiking volgend het Wilhelmus voor Gerke, dat door iedereen (en in het speciaal door Jan Schrekker) uit volle borst werd gezongen. De bus stond inmiddels alweer klaar voor de trip naar onze eindbestemming voor een hapje en een drankje.   

Onze sponsors zijn zo enthousiast dat zij graag een wedstrijd willen spelen tegen ons eerste heren team, dit gaan wij dan ook zeker regelen.

Gerard, bedankt voor deze leuke, gezellige en sportieve dag.

Copyright 2008 | Zaalvoetbalvereniging Avenhorn